malas

Friday, 23 March 2012

Monday, 27 February 2012

Thursday, 19 January 2012

Selamat Ulang Tahun ke-9

aku rasa lame gile x update blog..sejak tahun 2011 lg & skrg dh masuk tahun 2012..dan x lupa selamat tahun 2012 utk semua!walaupun x ramai yg singgah tgk blog aku ni..ik3

saje2 je update letak sekeping gmbr abg aku & isterinya merangkak kakak ipar aku..mereka yg dtg berjalan dan ade jugak masa berlari-lari di jepun baru2 ini pada penghujung 2011 sempena menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yg ke-9..Moga berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya..sekarang dh ade 4org anak..beranak la lg biar makin ramai anak sedare aku!hik3..

gambar2 lain berlambak-lambak lg dlm simpanan waktu abg aku dtg aritu..tp x larat nk letak semua..bubuh satu je dulu buat pemanas..takut basi blog..hehe..konon2nya busy la ckit skrg sbb dh penghujung semester ni nk kena tulis thesis & get ready utk final exam..doa2 kan semoga semua berjalan lancar utk aku geng!

Thursday, 1 December 2011

Fukuoka Family Day 2011



saje2 buat video pakai D90 masa family day kt fukuoka ni..nk edit kasi nmpk canggih ckit x reti..mcm ni pon bolehh...bru2 nk bljr..

Wednesday, 23 November 2011

Tahniah Malaysia

Tahniah untuk team bola sepak Harimau Muda Malaysia
yang telah menjuarai acara bola sepak SEA games


gambar-gambar semasa sesi latihan sebelum perlawanan Pre-Olimpik menentang Japan di Tosu Stadium, Japan pada 20/9/2011

"sikit-sikit lama-lama jadi bukit"

keep it up

Friday, 28 October 2011

Kacau Daun

ini cerita zaman org dk beraya puasa lagi..malas pnya pasal x ter-cerita..time raya puasa yg ke-10 klau x clap(sampai dh lupa dh)..senior aku yg kerja xjauh dr tempat aku ni ajk pergi tgk bunga api kt rmh dia..sambil2 nk pergi beraya boleh tgk bunga api aku pikir..so aku pun pergi lah ngan member2 aku~~dan pergi2 beraya tu..1st time lah aku beraya makan roti canai...yg segera plak tu..hahaha..dgn rasa suka hatinya pergi la terus ke Ultraman Land utk tgk bunga api..sampai2 igtkan msk free tgk bunga api..rupa-rupanya kna byr..1st time jgk aku byr utk tgk bunga api dkt jepun ni..biasanya free je..tp xpe lah dh jauh2 pergi bayar je la..masuk2 plak time bunga api dh nk start..org dh rmai & terpaksa duduk belakang2... kiri kanan ade pokok..aku pn set la tripod smua nk amik gmbr..tgh2 set kamera tiba2 pom!!pamm!!bomm!!..bunyi bunga api meletup..aku tgk kt depan..xde bunga api..toleh2 belah kiri..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
laaaaa~~~bunga api meletup belah kiri belakang pokok tempat aku duduk!tiba2 tergelak plak beramai-ramai time tu walaupun agak frust..nk bergerak ke depan org dh penuh..ddk kt situ je la..tgk bunga api dr blkg pokok & dpt gmbr pn yg bunga api yg betul2 naik tinggi lepas pokok..baru nk test long exposure bunga api..xmenjadi dh..yg dpt pn ckit je mcm kt atas tu...mmpphhh~~daun2 yg sememangnya kacau daun.tp xpe lah..dpt jgk gmbr rmai2 dlm ultraman land tu...

*lain kali pegi awal ckit cek btol2 tmpt sblm event klau x nk melepas..hik3

Thursday, 20 October 2011

Suka-suka-candid

gmbr lama yg x brape nk lama..tp x dilupa..dkt Asakusa,Tokyo.walaupun puasa time ni tp gigih kluar g pusing2 area asakusa men-candid manusia2 di Asakusa,Kaminarimon.Kawan aku ni mmg sdh lama pegang DSLR dr aku & mmg peng-candid yg teramat tegar..macam2 pengalaman dia sbgai peng-candid..pernah di marah oleh mangsa candid & suruh delete gmbr dlm kamera di tempat tu jgak & pernah jgak ditegur oleh incik polis & disuruh delete gmbr!hahaha..tp itulah seronoknya!dan berbaloilah dgn hasilnya

"di rasa mcm sama merasa, yang nyata jauh sekali merata"

Wednesday, 12 October 2011

やればできる!

" nak peluk gunung..x sampai tangan.."

mengeluh skali skala
.
.
.
.
.
.
tapi dr mengeluh..lebih baik berusaha!

Thursday, 6 October 2011

さよならまたな~

  fuhh~ponat den..dh lama nk update pasal mjls raya ni..skrg ni dh rasa malas la plak nk msk-kan gmbr bnyk2 stiap kali update..haiiyoo~bkn ape..leceh jgk nk upload gmbr besar2 ni..nk kna buat satu2 kasi fit ngan layout blg aku ni..atau pn aku x tau cara??ade care cepat & selamat ke para otai2 blogger sekalian?

ok yg tu kuis ketepi ckit..nk crite ckit je pasal mjls ni..Pada 11/09/2011 yg lepas..kami student di Kyushu University telah mengadakan majlis sambutan hari raya untuk tahun 2011..& majlis ni jugak diserentakkan dengan majlis perpisahan untuk 3 saudara kita yg telah berjaya menamatkan pengajian Phd kt sini..Omedetou & tahniah untuk Dr.Solah, Dr.Hafizal & juga Dr.Nurliyati..

majlis aritu disertai oleh mereka2 dr segenap pelusuk kyushu..ade dr kitakyushu, kumamoto & mcm2 lah..dan bnyk jgk makanan2 yg join mjls tersebut..ape lagi time ni lah!!hahaha..biasalah bujang2 ni bkn reti nk msk pelik2 pn..kt rumah biasa taruk kicap taruk sos msk garam ade bau n rasa kira oraitt la tu..time majlis mcm ni la peluangnya nk merasa air tangan ibu2..hik3

gmbr2 ade la ckit2..xbnyk sgt amik gmbr sbb bz mau mkn..hahaa..

ni Dr.solah kita memberi ucapan perpisahan
ni Dr.Hafizal memberi sepatah dua kata ucapan perpisahan
Dr.Nurliyati juga memberi ucapan terakhir
ketika majlis biasalah mcm2 kerenah..yg ni sesi photoshoot model utk album tahunan Fuku3M..hik3
ya..sembang2
dan sembang
daaaannnn~~aku tido..biar-lah korang nk sembang smpai mghrib pn aku ngantuk..haha
Akhir skali biasalah group photo.moga majlis seperti ini dapat diteruskan agar dpt kita mengeratkan silaturrahim & juga blh la bujang2 mkn sedap2..wahahaha

sekali lagi tahniah utk Dr kita yg telah berjaya menamatkan pengajian..doakanlah kejayaan kami disini!

"panjang umur sempatlah tua"

eh..

"panjang umur jumpa lagi"
"moga ukhuwah yg terjalin berkekalan"
さよならまたな~

Monday, 3 October 2011

Leka

"Leka menongkat langit..jangan dikeji kelikir dipijak kaki"

Thursday, 29 September 2011

Berhenti

"kerana-Nya kita berjalan & kerana-Nya kita berhenti"

shikanoshima-Fukuoka

Thursday, 1 September 2011

Kenangan

Kenangan bersama kawan2 seperjuangan di Jepun..Job Hunting di Tokyo anjuran MSAJ pada 11/08/2011 yg lepas
ni waktu berbuka puasa dkt restoran Thai dkt stesyen ShinOkubo..mmg terbaik masakan dia

Sekejap betul masa berlalu,pejam celik pejam celik dh habis bulan puasa..rindu plak bulan puasa..errmm..belum terlambat aku rasa untuk ucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri terutamanya utn keluarga tercinta, utk si dia & utk mereka2 yg mengenali diri saya
& x lupa utk semua muslim diluar sana
maaf zahir & batin atas silap & salah saya
dan saya mendoakan agar ibadah kita di bulan Ramadhan yg lepas diterimaNya

Raya tahun ni x seperti tahun lepas & 2 tahun lepas..tahun ni aku tidak pulang ke tanah air Malaysia, & hanya beraya di Jepun..Alhamdulillah walaupun beraya di Jepun semuanya lengkap..dari sembahyang raya & jamuan raya, open house semua ada..dapat la merasa suasana raya..cuma x dgr budak2 main mercun je..padahal aku sdiri pn pau adik aku pnyer mercun kadang2 lepas gian klau kt malaysia..haha

Tanpa keluarga tercinta rasa sedikit kosong

Aku dh pernah beraya kt Jepun ni waktu 1st year smpai Jepun dulu..waktu tu xleh buat ape..raya time waktu ade klas..raya kt klas je la..igt lg time 2..pegi kelas sebab nk tulis kedatangan je..mmg kepala kt Malaysia dh..haha

Itu sajelah utk kali ni..ade lg gmbr2 ramadhan nnti aku update post lain..SELAMAT HARI RAYA sekali lagi!

ohh lupa..job hunting 2 dh ade keputusan..Alhamdulillah!

Thursday, 18 August 2011

Kain putih


"Dicorak dari kain yang putih utk menjadi seorang insan"

teringat kecik2 dlu..klau wktu berbuka..mmg nafsu mkn xyah crite..smua bnda dpn mata nmpk mcm sedap gler..org azan je klau blh nk telan smua..mkn bnyk gler xigt dunia..pastu dh full sgt xlarat la nk nk buat ape..haha..igt lagi ayat abg aku kate kt aku yg mkn bnyk time 2..

"mu ni perut stokin ke??"
hahahaha

sahur pn sama..punya la risau esk shari xblh makan..so sahur tibai la bnyk gler...kenyang sangat smpai xboleh sambung tido!hahahaha

tp skrg ni nk mkn bnyk xbleh la plak..masuk ckit je dh rase full gler..ik3
skrg ni naik heran aku klau tgk org mkn bnyk gler time berbuka..
"ade perut no.2 ke??"
haha....gurau je ye..jgn ade yg terase

*pesanan buat diri & utk smua..ramadhan tggl xsmpai 10hari dh..bila lg??thn dpn belum tentu..